marți, 20 mai 2014

Liliacul

Liliacul este singurul mamifer, care poate zbura.Acest lucru se datorează aripilor sale mari.Liliacul vanează noaptea, iar la răsăritul soarelui se întoarce stinghia sa.Înainte de a adormi, emite srtigăte lungi, ascuţite.


De ce sta cu capul în jos?

Liliacul nu poate sta în picioare.Se agaţă cu capul în jos de tavanul peşterilor sau de crengile copacilor.În această poziţie se odihneşte, se spală, doarme pe timpul iernii, şi dă naştere puilor!

 Cum se orientează?

Liliacul emite ultrasunete.Aceste ultrasunete se reflectă la întâlnirea obstacolelor, şi liliacul percepe vibraţiile reflectate cu ajutorul organului său auditiv.Astfel se orientează foarte uşor şi noaptea.

Toţi liliecii sunt la fel?

 Nu toţi sunt la fel.Există mai multe specii, şi acestea se hrănesc diferit.Sunt specii care mănâncă insecte, altele- de exemplu vulpea zburătoare- mănâncă mai ales fructe.Există şi liliecii care sug sângele animalelor: aceştia sunt vampirii.

Ştiaţi că...

 Pe durata somnului de iarnă, temperatura corpului liliecilor scade aproape de îngheţ, iar pentru a se încalzi stau lipiţi unul de celălalt?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu